poniedziałek, 31 sierpnia 2015

Wrap z parówką, czyli hot-dog inaczej ;-)


Już jutro rusza konkurs na przepis z sosem Folwark :-) Szykujcie swoje popisowe dania! A już dziś zobaczcie, do czego można wykorzystać pyszny czosnkowy sos kebab-gyros :-)


2 parówki
1 placek tortilla
sałata lodowa
1 pomidor
1/4 czerwonej papryki
2 łyżki startego żółtego sera


Parówki gotujemy. Placek tortilla podgrzewamy w piekarniku zawinięty w folię aluminiową, aby nie wysechł. Sałatę lodową szatkujemy. Z pomidora usuwamy gniazd nasienne i kroimy w kosteczkę. Paprykę również kroimy w kostkę. Na połowie ciepłej tortilli układamy sałatę lodową, następnie parówki oraz pomidora i paprykę. Nadzienie polewamy sosem kebab-gyros i posypujemy startym żółtym serem. Zawijamy tortillę (najpierw składamy boki przy węższych brzegach nadzienia, a następnie rolujemy zgodnie z dłuższym brzegiem nadzienia). Jemy na ciepło lub na zimno :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz