czwartek, 7 lipca 2016

Domowy Filet-o-Fish jak z McDonald’s


Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam tą kanapkę. Niestety jest trochę drogawa (jak na niedużą kanapkę), więc od czasu do czasu robię domową wersję za ułamek ceny. I co najważniejsze! Roboty przy niej tyle, co przy zebraniu się i pojechaniu do restauracji, a co zostanie Wam w kieszeni to Wasze :-)

1 bułka do hamburgerów bez sezamu
2 paluszki rybne
1 plaster topionego sera cheddar

sos tatarski:
2 łyżki majonezu
1 ogórek konserwowy
odrobina posiekanej cebulki
szczypta świeżo mielonego pieprzu


Bułkę przekrawamy na pół. Na spodzie kładziemy plaster sera i wkładamy do piekarnika elektrycznego w celu podgrzania. Paluszki rybne smażymy na patelni. Ogórek konserwowy kroimy w małą kosteczkę i mieszamy z pozostałymi składnikami sosu. Na spodzie bułki z serem kładziemy 2 paluszki rybne i polewamy je sosem tatarskim. Całość przykrywamy wierzchem bułki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz