niedziela, 7 sierpnia 2016

Kanapka a’la McTOST BEKON i SER z McDonald’s


Dawno nie było żadnych domowych fast food'ów, więc dziś na tapetę wjeżdża kolejna wersja McTosta ;-) Znów zrezygnowałam z odwracania bułek "do góry nogami" i zapiekłam tosty w opiekaczu grillowym, co wydaje mi się optymalnym rozwiązaniem przy tego typu kanapkach. Prosto, szybko, smacznie :-) Do działa!

1 bułka do hamburgerów bez sezamu
2 plasterki sera topionego cheddar
2 plasterki boczku
olej do smażenia


Boczek podsmażamy na złoto i odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Bułkę przekrawamy  na pół. Na każdej kromce kładziemy plaster sera, a następnie na jednej z kromek 2 plasterki boczku  i przykrywamy drugą kromką. Opiekamy w tosterze grillowym do zarumienienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz