czwartek, 20 kwietnia 2017

Kajzerka po polsku z jajecznicą, oscypkiem i jarzębiną


Pyszne i sycące połączenie najlepszych polskich smaków! Polecam na rozgrzewkę, gdy za oknem pada śnieg, a kalendarzowa wiosna już za pasem ;-)

1 kajzerka

masło do posmarowania + odrobina do jajecznicy
1 kawałek swojskiej kiełbasy
1/2 małej cebuli
1 jajko
szczypta soli 
olej do smażenia
3 plasterki oscypka
2 liście sałaty

Na patelni z rozgrzanym olejem rzepakowym podsmażamy pokrojoną kiełbasę i cebulę. Doprawiamy szczyptą soli. Następnie dodajemy trochę masła i wbijamy jajko. Smażymy jajecznicę. Kajzerkę podgrzewamy, przekrawamy i smarujemy masłem. Na spodzie układamy kolejno sałatę, plasterki oscypka, jajecznicę i porcję jarzębiny. Przykrywamy wierzchem bułki i zjadamy od razu!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz