środa, 1 lutego 2017

Chrzanowe jajka w szlafroczkach z szynki parmeńskiej


Dziś pomysł na jajka na twardo :-) Doskonale sprawdzą się na spotkanie ze znajomymi oraz oczywiście Święta Wielkanocne :-D

5 jajek
5 plastrów szynki parmeńskiej
3 czubate łyżki majonezu
1 czubata łyżeczka chrzanu
kilka orzechów włoskich Alesto z Lidl’a
posiekana natka pietruszki


Jajko gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Następnie z każdego jajka ścinamy wierzchołek, żeby jajko stało samodzielnie. Każde jajko obwijamy w złożony wzdłuż na pół plaster szynki parmeńskiej. Stawiamy jajka jedno obok drugiego. Majonez mieszamy z chrzanem i kładziemy po porcji na każdym jajku. Całość posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi i natką pietruszki.


1 komentarz: