piątek, 14 kwietnia 2017

Różowe jajka wielkanocne


Kochani! Z okazji zbliżających się Świąt Wielkiej Nocy składam Wam życzenia, aby każdy następny dzień był piękniejszy od poprzedniego :-) Pamiętajcie, że życie macie tylko jedno, więc musicie zrobić wszystko, żeby przeżyć je szczęśliwie :-)


3 jajka
sok z buraka
majonez
sól ziołowa do smaku
kiełki lub rzeżucha

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i wkładamy do naczynia wypełnionego sokiem z buraka. Ja zostawiłam jajka na noc, ale wystarczy kilka godzin (np. 6-8). Kilka razy jajka obracamy, ponieważ będą się unosić, a chcemy, aby były równomiernie wybarwione. Gotowej jaka przekrawamy na pół i podajemy z majonezem oraz kiełkami (rzeżuchą). 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz