Ostatnio wyczytałam, ze jedzenie pieczywa na śniadanie przeżywa swój renesans i wypiera promowane ostatnimi czasy płatki śniadaniowe. Jeśli Wy też chcecie "wpaść" do tego nurtu, to koniecznie spróbujcie tych kanapek - są pyszne i sycące!
2 kromki chleba (u mnie ciemny żytni)
po 2 liście 2 rodzajów sałat
4 plastry pomidora malinowego
4 długie plasterki boczku
2 małe jajka
świeżo mielony pieprz
posiekany szczypiorek
Kromki chleba smarujemy cienko aromatyczną musztardą
(zamiast masła). Układamy po jednym liściu z każdego rodzaju salat i po 2
plasterki pomidora. Boczek podsmażamy na chrupko i odsączamy z tłuszczu na
ręczniku papierowym, a jajka smażymy jak na sadzone. Na kanapkach układamy po 2
plasterki boczku i jajku sadzonym. Całość przyprawiamy odrobiną świeżo
mielonego pieprzu i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz