środa, 15 czerwca 2016

Zapiekanki a’la hochland na gorąco


Ostatnio ciągle bombarduje mnie reklama "grubych plastrów sera z dodatkami", z którego można zrobić zapiekanki... Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie fakt, że dodatków jest tam tyle co kot napłakał i sam producent w przepisie sugeruje... dodanie dodatków. Więc zamiast przepłacać, zróbcie sobie domową wersję w 3 minuty :-)
 2 bułki lub 4 kromki chleba

4 plastry żółtego sera
2 plastry szynki konserwowej
3 małe ogórki konserwowe
2 pieczarki
1 kawałek czerwonej papryki
posiekany szczypiorek


Ser, szynkę, ogórki, pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, a następnie mieszamy wszystko razem. Tak przygotowaną mieszankę nakładamy na kromki bułki/chleba i dociskamy. Opiekamy w piekarniku na opcji grill do zarumienienia. Gotowe zapiekanki doprawiamy ketchupem i przyozdabiamy posiekanym szczypiorkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz