czwartek, 19 stycznia 2017

Kasza manna jak z dzieciństwa


Lubiliście kaszkę manną w dzieciństwie? Ja uwielbiałam! Dziś przedstawiam przepis na taką idealną kaszkę - nie za rzadką, nie za gęstą, pyszną! Dziś mamy już lepsze dodatki niż syrop, więc podałam ją z mocno owocową konfiturą.

Na jedną porcję:
1 szklanka mleka
2 łyżki kaszy manny z lekką górką
1 łyżeczka domowego cukru waniliowego
1 czubate łyżeczki konfitury „Naturalnie Owocowe” Stovit


Do małego garnka wlewamy mleko. Dodajemy cukier i kaszę. Gotujemy na średnim ogniu cały czas mieszając. Gotujemy tak długo, aż kasza nabierze średnio gęstej konsystencji, a następnie przelewamy do naczynia, w którym będziemy jeść. Całość zwieńczamy porządną porcją konfitury ;-)


1 komentarz:

  1. Taką kaszę kiedyś jadłam non stop! Może czas wznowić ten posiłek. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń