piątek, 25 grudnia 2015

Paluszki z czekoladą i orzechowo-żurawinową posypką


Święta, święta... i po świętach! A tu Sylwester zbliża się wielkimi krokami! Nie marnuję więc czasu i zaczynam serię pomysłowych przekąsek, które idealnie sprawdzą się na imprezę :-)

kilka kostek czekolady
garść suszonej żurawiny
garść nerkowców


Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Orzechy nerkowca i żurawinę drobno siekamy. Paluszki maczamy w rozpuszczonej czekoladzie, a następnie panierujemy w orzechach pomieszanych z żurawiną. Paluszki wstawiamy do słoika niskiego, żeby czekolada zastygła.


2 komentarze:

  1. Juz widze, ze moje dzieci by oszalaly!
    :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Koniecznie muszę wypróbować!
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń