piątek, 27 listopada 2015

Jogurtowe śniadanie z kiwi i herbacianą galaretką


Zapraszam na pyszne drugie śniadanie do pracy zamiast kanapek! Wykonanie jak zawsze mega proste, a smak rewelacyjny! Przygotowałam wszystko w szklanym pojemniku z plastikową pokrywką i zabrałam do pracy :-)

2 owoce kiwi
2 małe jogurty naturalne
1/2 opakowania galaretki cytrynowej
listki świeżej mięty


Zieloną herbatę Soti podgrzewamy w rondelku, dodajemy galaretkę, mieszamy i przelewamy do miseczki, którą wstawiamy do lodówki. Czekamy, aż galaretka stężeje i kroimy ją w kostkę. Kiwi obieramy, kroimy w pół-plasterki i układamy na dnie 2 szklanych pojemników. Owoce zalewamy jogurtem naturalnym. Na wierzch nakładamy herbacianą galaretkę i dekorujemy śniadanie listkami mięty.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz