środa, 18 listopada 2015

Papryka faszerowana ryżem z groszkiem i marchewką


Jakiś czas temu dostałam paczkę naturalnych Dań Babci Zosi od firmy SyS. Ostatnio naszła mnie chęć na faszerowane papryki, ale nie chciało mi się siedzieć długo w kuchni i robić skomplikowanego farszu. Dlatego wykorzystałam danie Ryż z groszkiem i marchewką, i wyszły pyszne papryki z wegetariańską duszą :-)

2 papryki czerwone
woda + łyżeczka masła
100g startego na małych oczkach żółtego sera


Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół i usuwamy gniazda nasienne. Danie Babci Zosi przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, tj. dodajemy wodę oraz masło, i gotujemy pod przykryciem 12 minut. Gotowy ryż mieszamy z prawie całym startym żółtym serem. Tak przygotowany farsz nakładamy do papryk, posypujemy resztą żółtego sera i zapiekamy w piekarniku (opcja grill około 10 minut).


1 komentarz:

  1. Wygląda świetnie, bardzo lubię warzywa przyrządzone w ten sposób ;)

    OdpowiedzUsuń