U mnie dzisiaj leje cały dzień, więc w poszukiwaniu wiosny udałam się do kuchni :-) Takie słoneczne kanapki na pewno rozjaśnią Wam dzień i dadzą "powera" do działania!
1 kajzerka (może być nieco czerstwa)
2 jajka
4 plasterki wędzonego na zimno łososia
masło
2 garści szpinaku w liściach lub 4 kostki mrożonego (całe
liście)
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki przyprawy do szpinaku (u mnie Rafex)
Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy czosnek pokrojony
w plasterki. Dorzucamy szpinak, przyprawiamy i chwilę dusimy. Następnie szpinak
odkładamy na bok, wycieramy patelnie ręcznikiem papierowym, dodajemy masło i
smażymy jajka sadzone. Kajzerkę przekrawamy na pół i opiekamy w tosterze. Na każdej
kromce kładziemy po 2 plasterki łososia, następnie jajko i szpinak.
Najwygodniej je się widelcem i nożem :-)
Jajko i łosoś - zdecydowanie TAK!
OdpowiedzUsuń