czwartek, 16 marca 2017

Tosty ze szpinakiem, boczkiem i mozzarellą


Dziś propozycja dla Wszystkich, którym znudziły się zwykłe tosty z serem ;-) Pysznie i niebanalnie :-)


2 kromki chleba tostowego
2 małe kostki zmrożonego szpinaku 
1 łyżka masła
1 łyżka oleju rzepakowego
1 mały ząbek czosnku
4 łyżki śmietany
1 trójkącik serka topionego śmietankowego
sól
pieprz
2 plastry mozzarelli (biała kulka)
2 cienkie plasterki boczku (podsmażone)

Na patelni rozpuszczamy masło z olejem i podsmażamy chwilę czosnek przeciśnięty przez praskę. Wrzucamy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do całkowitego roztopienia lodu. Następnie dodajemy śmietanę i serek topiony. Wszystko razem dusimy. Na toście układamy porcję szpinaku, następnie boczek i mozzarellę. Wszystko przykrywamy drugim tostem i zapiekamy w tosterze.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz