Pieczony camembert to świetna propozycja jeśli chcecie zrobić sobie coś ekstra i trochę rozpieścić kubki smakowe, jednocześnie nie spędzając zbyt długiego czasu w kuchni. Polecam serdecznie - na wieczór z lampką wina ;-)
1 ser camembert
1/2 arkusza ciasta francuskiego
2 czubate łyżeczki borówki premium Stovit
1 rozkłócone jajko
Ciasto francuskie dzielimy na paski i zaplatamy „jak koszyczek” (jak
na zdjęciu poniżej). Na środku układamy ser camembert i nakładamy borówkę.
Następnie co drugi pasek łączymy ze sobą na górze, a pozostałe paski układamy
skośnie na bokach, lekko dociskając końce, żeby się przylepiło. Całość smarujemy
rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 190 stopni (termoobieg).
Jemy od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz