Bardzo fajny pomysł na szybka pizzę albo wykorzystanie nadmiaru makaronu. Idealna na obiad ze znajomymi, bo takie uniwersalne włoskie smaki zawsze się podobają :-)
1,5 szklanki ugotowanego makaronu
sos pomidorowy (u mnie fix napoli knorr’a)
4 plastry szynki konserwowej
2/3 szklanki startej
mozzarelli
1/2 puszki kukurydzy
1/2 papryki
4-6 pieczarek
1 cebula
sól i pieprz do smaku
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni razem z
posiekaną cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy makaron. Na makaron równomiernie
nakładamy sos, a następnie podsmażone pieczarki, pokrojoną szynkę i paprykę
oraz kukurydzą. Całość posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy około 15 minut
(do rozpuszczenia i zarumienienia sera).
Ooo ciekawy pomysł, makaronowej pizzy jeszcze nie jadłam :D
OdpowiedzUsuń