poniedziałek, 29 sierpnia 2016

Rożki z tortilli nadziewane łososiem i awokado


Kuchnia nadal u mnie w powijakach, ale na szczęście przygotowałam mały zapasik przepisów przed przeprowadzką! Polecam pyszne i efektowne roladki - rożki z wędzonym łososiem i awokado, które cieszą i oko, i podniebienie :-)

Na 4 rożki:
4 kawałki wędzonego łososia
4 liście sałaty strzępiastej
8 paseczków czerwonej papryki
1/2 miękkiego dojrzałego awokado
sól
pieprz
kilka kropli soku z cytryny
czarnuszka do dekoracji


Awokado rozgniatamy widelcem na papkę, dodajemy sok z cytryny oraz solimy i pieprzymy. Placek tortilla dzielimy na 4 ćwiartki. Każdą smarujemy pastą z awokado, a następnie układamy liść sałaty, łososia i paprykę. całość polewamy majonezem i posypujemy czarnuszką. Ważne, aby nie przesadzać z czarnuszką, bo zdominuje cały smak rożków. Na koniec zwijamy każdy kawałek tortilli w rożek i przekłuwamy wykałaczką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz