Pyszna, a przy tym prosta w przygotowaniu sałatka. Idealna na imprezę i do zabrania do pracy.
1 opakowanie szpinaku baby
100 g sera feta
10 cienkich plasterków boczku
8 suszonych pomidorów
sos (można również użyć gotowego sosu czosnkowego):
4 łyżki sosu majonezowego Fanex
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i łączymy z pozostałymi
składnikami sosu. Na suchej patelni podsmażamy boczek na złoto z obu stron, a
następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Fetę kroimy w
kostkę, a boczek i suszone pomidory w paseczki. Na 2 talerzach układamy porcję
szpinaku, następnie fetę, boczek i suszone pomidory, a całość polewamy sosem
czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz