niedziela, 30 października 2016

Polędwiczki na patyku z sosem tzatziki do maczania


Ostatnia przed Halloween propozycja to kawałki kurczaka w chrupiącej panierce nadziane na patyczki, dzięki czemu można zaserwować je jako przekąskę na przyjęciu! Do polędwiczek dobrałam sos tzatziki, co było strzałem w 10!

1 opakowanie polędwiczek z kurczaka w chrupiącej panierce QFG
patyczki do szaszłyków

sos tzatziki:
1 mały jogurt grecki
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej natki
1 średni ogórek gruntowy
szczypta soli
szczypta pieprzu


Zaczynamy od przygotowania sosu: ogórka obieramy, przekrawamy na pół i za pomocą łyżeczki do herbaty usuwamy nasiona. Pozostała część ogórka kroimy w drobną kostkę i mieszamy z jogurtem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz pietruszką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polędwiczki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu (mamy 3 opcje: na patelni, we frytkownicy lub w piekarniku – ja usmażyłam na oleju rzepakowym). Gotowe polędwiczki nabijamy na patyczki i układamy obok sosu tzatziki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz