poniedziałek, 14 listopada 2016

Pizza makaronowa


Bardzo fajny pomysł na szybka pizzę albo wykorzystanie nadmiaru makaronu. Idealna na obiad ze znajomymi, bo takie uniwersalne włoskie smaki zawsze się podobają :-)

1,5 szklanki ugotowanego makaronu
sos pomidorowy (u mnie fix napoli knorr’a)
4 plastry szynki konserwowej
2/3  szklanki startej mozzarelli
1/2 puszki kukurydzy
1/2 papryki
4-6 pieczarek
1 cebula
sól i pieprz do smaku


Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni razem z posiekaną cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy makaron. Na makaron równomiernie nakładamy sos, a następnie podsmażone pieczarki, pokrojoną szynkę i paprykę oraz kukurydzą. Całość posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy około 15 minut (do rozpuszczenia i zarumienienia sera).


1 komentarz: