poniedziałek, 5 grudnia 2016

Kanapka z jajkiem, awokado i parmezanem


Prosto, bardzo smacznie i sycąco - takie śniadania lubię najbardziej :-)

1 kromka bułki
1/2 dojrzałego miękkiego awokado
1 jajko
1 mały kawałek parmezanu
sól
świeżo mielony pieprz
kilka kropli soku z cytryny
posiekany szczypiorek


Bułkę opiekamy w opiekaczu, aby trochę się zarumieniła. Awokado rozgniatamy widelcem na papkę i układamy na grzance. Solimy, pieprzymy i skrapiany sokiem z cytryny. Na patelni smażymy jajko na sadzone. Ciepłe układamy na kanapce. Za pomocą obieraczki do warzyw skrawamy z parmezanu skrawki, którymi posypujemy kanapkę. Całość wykańczamy odrobiną pieprzu i posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz