sobota, 31 grudnia 2016

Tosty z jajecznicą


Zajdziecie tu przepis na pyszną jajecznicą i pomysł na jej podanie, dzięki któremu oszczędzicie sobie mycia talerzy ;-)

2 jajka
1/2 niedużej cebuli cebula
2 plastry szynki konserwowej

2 kromki chleba tostowego
łyżeczka masła + łyżka oleju rzepakowego do smażenia
posiekany szczypiorek do dekoracji



Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na złoty kolor na maśle z olejem (żeby masło się nie paliło). Szynkę kroimy w drobną kosteczkę (0,5 cm) i dorzucamy do cebuli. Chwilę podsmażamy. Wbijamy jajka i smażymy do czasu uzyskania pożądanej konsystencji. Gotową jajecznicę układamy na opieczonych kromkach chleba tostowego i dekorujemy szczypiorkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz