czwartek, 12 stycznia 2017

Figi pieczone z mozzarellą w szynce parmeńskiej


Dziś przyszła odwilż, zrobiło się przeszywająco zimno i jakoś tak nieprzyjemnie... Dlatego postanowiłam umilić sobie ten dzień i zrobiłam pyszne koreczki, które doskonale pasują do lampki wina ;-) Zarówno na ciepło, jak i na zimno rozpieszczą Wasze podniebienia!


1 opakowanie fig Alesto z Lidla (250 g)
1 opakowanie szynki parmeńskiej w plastrach (120 g)*
100 g żółtej mozzarelli*

Ser kroimy w słupki. Po kolei przekrawamy każdy plaster szynki parmeńskiej wzdłuż na pół i zawijamy w każdy pasek jedną figę ze słupkiem sera. Na koniec całość przekłuwamy wykałaczką. pieczemy 10 minut w 180 stopniach (termoobieg).

*pozostałe składniki też kupiłam w Lidl'u



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz