Dziś naleśniki w wersji wytrawnej :-) Łatwo się je robi, bo wystarczy wszystko zmieszać! A do tego jak pysznie smakuje! Mniam mniam :-)
2 jajka
1 niepełna szklanka wody
1 niepełna szklanka mleka
2 szklanki mąki
1 duża szczypta
soli
50 ml oleju
3-4
plastry szynki konserwowej
4 łyżki
startego żółtego sera
ketchup nr
VII Fanex
posiekana
natka pietruszki
W misce mieszamy jajka z dużą szczyptą soli, mlekiem, wodą, mąką i olejem, aż uzyskamy gładkie ciasto. Dodajemy
szynkę pokrojoną w kostkę i starty ser żółty. Mieszamy. Za pomocą łyżki wazowej
odmierzamy porcje ciasta z dodatkami i wylewamy na gorącą patelnię.
Rozprowadzamy równomiernie ciasto i dodatki, i smażymy z obu stron. Gotowe naleśniki
zwijamy w rulony. Podajemy z ketchupem i posiekaną natką.
Mmm, naleśniki z szynką są według mnie najlepsze. Kocham wytrawne naleśniki.
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/