niedziela, 29 stycznia 2017

Wytrawne naleśniki z szynką i żółtym serem

Dziś naleśniki w wersji wytrawnej :-) Łatwo się je robi, bo wystarczy wszystko zmieszać! A do tego jak pysznie smakuje! Mniam mniam :-)

2 jajka

1 niepełna szklanka wody
1 niepełna szklanka mleka
2 szklanki mąki
1 duża szczypta soli 
50 ml oleju

3-4 plastry szynki konserwowej
4 łyżki startego żółtego sera
ketchup nr VII Fanex
posiekana natka pietruszki


W misce mieszamy jajka z dużą szczyptą soli, mlekiem, wodą,  mąką i olejem, aż uzyskamy gładkie ciasto. Dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę i starty ser żółty. Mieszamy. Za pomocą łyżki wazowej odmierzamy porcje ciasta z dodatkami i wylewamy na gorącą patelnię. Rozprowadzamy równomiernie ciasto i dodatki, i smażymy z obu stron. Gotowe naleśniki zwijamy w rulony. Podajemy z ketchupem i posiekaną natką.


1 komentarz:

  1. Mmm, naleśniki z szynką są według mnie najlepsze. Kocham wytrawne naleśniki.
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń