Lubiliście kaszkę manną w dzieciństwie? Ja uwielbiałam! Dziś przedstawiam przepis na taką idealną kaszkę - nie za rzadką, nie za gęstą, pyszną! Dziś mamy już lepsze dodatki niż syrop, więc podałam ją z mocno owocową konfiturą.
Na jedną porcję:
1 szklanka mleka
2 łyżki kaszy manny z lekką górką
1 łyżeczka domowego cukru waniliowego
1 czubate łyżeczki konfitury „Naturalnie Owocowe” Stovit
Do małego garnka wlewamy mleko. Dodajemy cukier i kaszę. Gotujemy na
średnim ogniu cały czas mieszając. Gotujemy tak długo, aż kasza nabierze
średnio gęstej konsystencji, a następnie przelewamy do naczynia, w którym
będziemy jeść. Całość zwieńczamy porządną porcją konfitury ;-)
Taką kaszę kiedyś jadłam non stop! Może czas wznowić ten posiłek. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/