niedziela, 12 lutego 2017

Bagietka faszerowana łososiem i mozzarellą


Dziś pomysł na pyszne i sycące śniadanie na ciepło, do przygotowania którego możecie użyć nieco czerstwej bagietki! Polecam :-)

1 krótka bagietka (może być czerstwa)
1 jajko
1 mały kawałek wędzonego łososia
1/2 małej fioletowej cebuli
1 mały kawałek żółtej mozzarelli
natka pietruszki


Z bagietki odcinamy wierzchnią część (około 1/4) i wydrążamy środek. Do miseczki wbijamy jajko i roztrzepujemy. Dodajemy pokrojonego w kostkę łososia, cebulę i mozzarellę. Wszystko razem mieszamy. Powstałą masę jajeczną przelewamy do bagietki. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach (termoobieg + grill). Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym i natką pietruszki dla ozdoby.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz