sobota, 25 lutego 2017

Naleśniki budyniowe śmietankowe


Och! Jakie to pyszne! Nawet nie przypuszczałam ;-) Pamiętajcie, aby wybierać budyń bez skrobi modyfikowanej, to będzie nie tylko smacznie, ale też zdrowiej :-)

3 jajka
300 ml mleka 2%
1 budyń (60g) budyniu śmietankowego z cukrem (w proszku)
4 czubate łyżki mąki (ja użyłam tortowej)
2 łyżki oleju rzepakowego + trochę do smażenia
szczypta soli


Jajka roztrzepujemy z olejem, mlekiem i szczyptą soli. Dodajemy budyń w proszku oraz mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy ciasto na 10-15 minut, żeby składniki się połączyły. Ciasto jest rzadkie, ale takie ma być. Smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami – u mnie dżem pomarańczowy korzenny od Stovit.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz