sobota, 18 lutego 2017

Placuszki budyniowe


Dziś postanowiłam zrobić placuszki budyniowe. Wszystko przygotowałam, a tu się okazało, ze nie mam oleju do smażenia! Na szczęście dzięki kampanii Streetcom jestem zaopatrzona w margarynę Optima Cardio Potas+, na której można też krótko smażyć :-) Placuszki wyszły przepyszne!


1 szklanka mąki
3/4 szklanki mleka 2%
40 g budyniu waniliowego w proszku
2 łyżeczki cukru pudru (można pominąć, jeśli budyń jest słodzony)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
1 szczypta soli

Składniki suche łączymy ze sobą, dodajemy jajko oraz mleko i dokładnie mieszamy. Na patelni z odrobiną tłuszczu smażymy małe placuszki do zarumienienia z obu stron.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz