Uwielbiam awokado, ale to połączenie smaków jest po prostu przepyszne! Dopiero zjadłam, a już mam ochotę na następne!
2 kromki chleba tostowego
1/2 dojrzałego awokado
2 łyżki startego żółtego sera
1 plaster boczku
kilka posiekanych orzechów Macadamia Alesto z Lidl’a
szczypta soli
szczypta pieprzu
kilka kropli soku z cytryny
Chleb tostowy opiekamy w tosterze. Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy sól, pieprz, cytrynę i mieszamy. Tak przygotowane awokado rozsmarowujemy na tostach. Następnie posypujemy startym żółtym serem i pokrojonym w kosteczkę boczkiem. Zapiekamy do rozpuszczenia sera i przyrumienienia boczku. Gotowe tosty posypujemy posiekanymi orzechami.
Mam rocznego synka, któremu bardzo często daję na śniadanię tosty z pastą awokado i czosnkiem. Teraz podsunełaś mi pomysł na tosty, które mogę przy okazji zrobić dla siebie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za te miłe słowa! Dajesz mi powera do dalszego działania :*
Usuń