Dziś pomysł na jajka na twardo :-) Doskonale sprawdzą się na spotkanie ze znajomymi oraz oczywiście Święta Wielkanocne :-D
5 jajek
5 plastrów szynki parmeńskiej
3 czubate łyżki majonezu
1 czubata łyżeczka chrzanu
kilka orzechów włoskich Alesto z Lidl’a
posiekana natka pietruszki
Jajko gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Następnie
z każdego jajka ścinamy wierzchołek, żeby jajko stało samodzielnie. Każde jajko
obwijamy w złożony wzdłuż na pół plaster szynki parmeńskiej. Stawiamy jajka
jedno obok drugiego. Majonez mieszamy z chrzanem i kładziemy po porcji na
każdym jajku. Całość posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi i natką
pietruszki.
Wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuń