piątek, 17 lutego 2017

Grzanki czosnkowe z awokado i chipsem z boczku


Pyszny pomysł na ciepłe kanapki z awokado :-) Uwielbiam je pod każdą postacią! Ponieważ aktualnie testuję margarynę Optima Cardio Potas+ w ramach kampanii Streetcom, to ponownie postanowiłam sprawdzić ją w zastosowaniu na ciepło.

1 kromka chleba
Optima Cardio Potas+ do smarowania
1 mały ząbek czosnku lub czosnek granulowany
2 łyżki startej mozzarelli
1/2 awokado
1 plasterek boczku


Chleb smarujemy margaryną i posypujemy czosnkiem granulowanym lub świeżym przeciśniętym przez praskę. Nakładamy żółty ser i chwile zapiekamy, aż się rozpuści. Następnie układamy awokado pokrojone w plasterki, boczek i posypujemy odrobiną mozzarelli. Zapiekamy na opcji grill do zarumienienia boczku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz