Dziś znowu MEGA pysznie i MEGA prosto :-) Bagietka faszerowana to świetny pomysł na wykorzystanie nieco czerstwego pieczywa, choć ze świeżej to już prawdziwa poezja. Macie ochotę na jakiś "fast food"? Przy tym przepisie na przygotowanie musicie przeznaczyć jakieś 3 minuty ;-)
1 krótka
bagietka (może być czerstwa)
2 plastry
żółtek mozzarelli
2 plastry
szynki konserwowej
1/4 małej
fioletowej cebuli
1 mała
papryczka czerwona
szczypiorek
do dekoracji
Bagietkę
nacinamy, wydrążamy środek i smarujemy wnętrze ketchupem. Składniki nadzienia
kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy i faszerujemy bagietkę. Zapiekamy
10-12 minut w 180 stopniach (grill + termoobieg = uważamy, żeby bagietka się
nie spaliła). Gorącą bagietkę posypujemy posiekanym szczypiorkiem i zjadamy :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz