sobota, 24 września 2016

Bagietka faszerowana „łódeczka”


Dziś znowu MEGA pysznie i MEGA prosto :-) Bagietka faszerowana to świetny pomysł na wykorzystanie nieco czerstwego pieczywa, choć ze świeżej to już prawdziwa poezja. Macie ochotę na jakiś "fast food"? Przy tym przepisie na przygotowanie musicie przeznaczyć jakieś 3 minuty ;-)

1 krótka bagietka (może być czerstwa)
2 plastry żółtek mozzarelli
2 plastry szynki konserwowej
1/4 małej fioletowej cebuli
1 mała papryczka czerwona
szczypiorek do dekoracji


Bagietkę nacinamy, wydrążamy środek i smarujemy wnętrze ketchupem. Składniki nadzienia kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy i faszerujemy bagietkę. Zapiekamy 10-12 minut w 180 stopniach (grill + termoobieg = uważamy, żeby bagietka się nie spaliła). Gorącą bagietkę posypujemy posiekanym szczypiorkiem i zjadamy :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz