niedziela, 18 września 2016

Sałatka z figą, awokado i serem pleśniowym



Dziś sałatka "ę" "ą" ;-) Możecie nie wierzyć, ale zrobiłam ją w 5 minut! W smaku poezja, oko uradowane, a goście zachwyceni. Podałam ją w salaterce od kupszklo.pl, otrzymanej w ramach współpracy, z chrupiącą bagietką. Rewelacja!


1 opakowanie roszponki
1 dojrzałe awokado
4 świeże figi
1 garść orzechów włoskich
1 kawałek sera pleśniowego

sos:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki płynnego miodu
1 łyżka soku z cytryny
1 duża szczypta soli
pieprz do smaku


Składniki sosu mieszamy w miseczce i odstawiamy na bok. Sałatę myjemy, osuszamy i wkładamy do miski. Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Każdą figę kroimy na 8 kawałków, a ser pleśniowy w kostkę. Na sałacie układamy awokado, figi oraz ser pleśniowy. Całość posypujemy orzechami włoskimi i polewamy sosem.


W przepisie ulokowany został produkt GLASMARK - Salaterka VIR 210 turkusowe obrzeże, którą możecie zakupić klikając na link ukryty pod nazwą.

2 komentarze:

  1. Ta sałatka powinna się nazywać "obłędna"! Zapraszam na nowy przepis. :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/09/18/salatka-z-indykiem-sosem-miodowo-balsamicznym-i-platkami-parmezanu/

    OdpowiedzUsuń
  2. Orzechy, ser, figi, pyszności :) Wspaniała!

    OdpowiedzUsuń