Dziś sałatka "ę" "ą" ;-) Możecie nie wierzyć, ale zrobiłam ją w 5 minut! W smaku poezja, oko uradowane, a goście zachwyceni. Podałam ją w salaterce od kupszklo.pl, otrzymanej w ramach współpracy, z chrupiącą bagietką. Rewelacja!
1 opakowanie roszponki
1 opakowanie roszponki
1 dojrzałe
awokado
4 świeże
figi
1 garść
orzechów włoskich
1 kawałek
sera pleśniowego
sos:
4 łyżki
oliwy z oliwek
2 łyżki
płynnego miodu
1 łyżka
soku z cytryny
1 duża
szczypta soli
pieprz do
smaku
Składniki
sosu mieszamy w miseczce i odstawiamy na bok. Sałatę myjemy, osuszamy i wkładamy
do miski. Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Każdą figę kroimy na 8 kawałków,
a ser pleśniowy w kostkę. Na sałacie układamy awokado, figi oraz ser pleśniowy.
Całość posypujemy orzechami włoskimi i polewamy sosem.
W przepisie ulokowany został produkt GLASMARK - Salaterka VIR 210 turkusowe obrzeże, którą możecie zakupić klikając na link ukryty pod nazwą.
Ta sałatka powinna się nazywać "obłędna"! Zapraszam na nowy przepis. :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/09/18/salatka-z-indykiem-sosem-miodowo-balsamicznym-i-platkami-parmezanu/
OdpowiedzUsuńOrzechy, ser, figi, pyszności :) Wspaniała!
OdpowiedzUsuń