Pomysł banalnie prosty, ale efekt przepyszny! Zwłaszcza jeśli jesteście fanami smażonej cebulki ;-) Ja ją wprost uwielbiam! Do takich jajek bardzo fajnie pasują opieczone kromki chleba, które następnie kroimy w słupki do maczania w żółtku.
2 jajka
1 cebula biała
1 cebula fioletowa
sól
posiekany szczypiorek
olej rzepakowy do smażenia
Cebule kroimy w pasterki. Solimy. Na patelni rozgrzewamy olej i
układamy plasterki cebuli jeden obok drugiego, mieszając przy tym kolory. Na
średnim ogniu szklimy i zarumieniamy cebulę z jednej strony, odwracamy na
drugą, a następnie wbijamy jajka na sadzone. Przykrywamy patelnię pokrywką i
smażymy, aż jajka się zetną. Gotowej jajka przekładamy na talerz i posypujemy
posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz