środa, 7 września 2016

Blok czekoladowy bez mleka w proszku


Kilak razy próbowałam zrobić blok czekoladowy z mleka w proszku, ale jakoś mi nie wychodził. Wtedy wpadłam na pomysł, jak przygotować czekoladę z ulubionymi dodatkami w inny i zdecydowanie prostszy sposób! Polecam!

2 tabliczki czekolady (u mnie mlecznej) po 180g
30 g masła
po 1/3 szklanki: fistaszków, skórek pomarańczowych, rodzynek, pokrojonej galaretki
4 łyżki wiórek kokosowych



Wszystkie dodatki mieszamy ze sobą w miseczce, aby składniku były w bloku rozłożone równomiernie. Czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej, a następnie mieszamy z dodatkami. Przekładamy do naczynia, które będzie formą dla bloku i wstawiamy na noc do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz