sobota, 17 września 2016

Jajecznica z frankfurterką i oscypkiem


Taka jajecznica to bardzo fajny pomysł na niedzielne śniadanie. Ja osobiście uwielbiam oscypki i mogę je jeść w każdej postaci! Warto pamiętać, że jajecznicy z oscypkiem nie trzeba dosalać, bo zyskuje ona słoność od serka.

Na 2 porcje:
6 małych jajek lub 4 duże
3 frankfurterki
4 plasterki z dużego oscypka lub 1 mały
olej rzepakowy + masło do smażenia
posiekany szczypiorek do dekoracji


Frankfurterki kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju. Gdy już się zarumienią dodajemy masła i wbijamy jajka. Smażymy jajecznicę. Pod koniec dodajemy oscypek pokrojony w kostkę i wszystko dokładnie mieszamy. Na talerzach układamy porcje jajecznicy i obficie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz