niedziela, 26 czerwca 2016

Kanapka musztardowa z jajecznicą, chrupiącym boczkiem i awokado


Taka kanapka to prawdziwe śniadanie mistrzów! Polecam przepis :-)

1 płaska bułka lub 2 kromki chleba
2 liście sałaty
1/4 awokado
1 jajko
masło do usmażenia jajecznicy
2-3 cienkie plasterki boczku
posiekany szczypiorek


Obie kromki bułki lun chleba smarujemy musztardą, a następnie na dolnej kładziemy sałatę. Jajecznicę smażymy na maśle i układamy na sałacie. Boczek smażymy na złoto, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i układamy na jajecznicy. Całość wykańczamy plasterkami awokado i posiekanym szczypiorkiem, i na koniec przykrywamy wierzchem bułki (drugą kromką).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz