400 g świeżego łososia
3 małe fioletowe cebule
1/2 czerwonej papryki
7-8 małych pieczarek
Glazura:
3 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy delikatesowej Parczew
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka soku z cytryny
Do miseczki wlewamy oliwę i sok z cytryny, dodajemy miód i
musztardę, a następnie wszystko dokładnie mieszamy na gładki sos. Pieczarki kroimy na połówki, paprykę i
łososia w dużą kostkę, a cebulę na plasterki. Na patyki do szaszłyków
nadziewamy kolejno łososia, pieczarkę, łososia, paprykę, cebulę, łososia,
pieczarkę itd. Za pomocą silikonowego pędzelka smarujemy szaszłyki glazurą i
wstawiamy na noc do lodówki (owijając naczynie folią spożywczą, żeby nie
wyschły). Grillujemy :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz