czwartek, 9 czerwca 2016

Szaszłyk z łososia w glazurze miodowo-musztardowej


Macie w planach weekendowe grillowanie? Jeśli tak, to koniecznie zróbcie sobie te pyszne szaszłyki, po których nie będziecie mieli uczucia ciężkości i przejedzenia :-)
400 g świeżego łososia

3 małe fioletowe cebule
1/2 czerwonej papryki
7-8 małych pieczarek

Glazura:
3 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy delikatesowej Parczew
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka soku z cytryny


Do miseczki wlewamy oliwę i sok z cytryny, dodajemy miód i musztardę, a następnie wszystko dokładnie mieszamy na gładki sos. Pieczarki kroimy na połówki, paprykę i łososia w dużą kostkę, a cebulę na plasterki. Na patyki do szaszłyków nadziewamy kolejno łososia, pieczarkę, łososia, paprykę, cebulę, łososia, pieczarkę itd. Za pomocą silikonowego pędzelka smarujemy szaszłyki glazurą i wstawiamy na noc do lodówki (owijając naczynie folią spożywczą, żeby nie wyschły). Grillujemy :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz