niedziela, 5 czerwca 2016

Kanapka z szynką parmeńską i serem camembert


Znudziły się Wam zwykłe kanapki? I bardzo dobrze! Zróbcie sobie taką eksplozję smaków :-) Robi się ją tyle co zwykłą, a składniki bez problemu dostaniecie chociażby we wszystkich dyskontach.
Na 1 porcję:

1 kromka chleba
masło
1 garść rukoli
2 pomidory suszone w oleju
1 plaster szynki parmeńskiej
3 kawałki sera camembert


Chleb smarujemy masłem. Następnie układamy rukolę, zwiniętą w harmonijkę szynkę parmeńską, suszone pomidory pokrojone w mniejsze kawałki i cząstki sera camembert. 


1 komentarz:

  1. Wygląda przeapetycznie <3 A ostatnio mam małą obsesję na punkcie suszonych pomidorów, szynki parmeńskiej i rukoli razem, a z camembertem to już musi obłędnie smakować :)

    OdpowiedzUsuń