sobota, 23 kwietnia 2016

Mega kolorowe wytrawne makaronowe muffiny


Kolejny przepis na danie z użyciem makaronu :-) Może akurat został Wam z obiadu? Nie wyrzucajcie go, tylko zróbcie sobie takie fajne muffiny!

Na 4 duże muffiny:
8 niedużych jajek
8 łyżek mleka
ulubione dodatki – u mnie:
6 łyżek startej mozzarelli
młody szpinak
pomidorki koktajlowe
czerwona cebula
sól
pieprz
masło do smarowania formy


Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Blaszkę do muffinek wysmarowujemy masłem. Jajka roztrzepujemy z mlekiem, solą i pieprzem. Na dnie każdego wgłębienia układamy kolejno: szpinak, makaron spaghetti, pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe i posiekaną cebulę. Całość zalewamy masą jajeczną. Na wierzch każdej porcji nakładamy trochę żółtego sera. Pieczemy 16-18 minut w 180 stopniach (termoobieg). Podajemy posypane świeżym szczypiorkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz