To danie już od wielu lat jest hitem w moim domu! Szybko się przygotowuje, jest bardzo sycące i mega smaczne! Spróbujcie sami :-)
1 podwójna pierś z kurczaka
1 łyżka sosu sojowego
naturalna przyprawa uniwersalna
1 słoik sosu słodko-kwaśnego Uncle Ben’s
4 naleśniki
4 łyżki startego żółtego sera
olej rzepakowy do smażenia
Kurczaka kroimy w kostkę, nacieramy sosem sojowym i
przyprawą uniwersalną, następnie smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Smażymy
naleśniki (u mnie: pół szklanki wody, pół szklanki mleka, 1 jajko, mąka do
uzyskania pół-rzadkiego ciasta). Do naczynia żaroodpornego wkładamy naleśnik.
Następnie nakładamy do środka podsmażonego wcześniej kurczaka, w taki sposób,
żeby później można było naleśnik złożyć w pół. Zanim złożymy naleśnik, polewamy
kurczaka sosem słodko-kwaśnym. Obok układamy drugi naleśnik i postępujemy jak
poprzednio. W ten sam sposób przygotowujemy drugie naczynie żaroodporne. Naleśniki
posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy
do rozpuszczenia żółtego sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz