Kolejny przepis na danie z użyciem makaronu :-) Może akurat został Wam z obiadu? Nie wyrzucajcie go, tylko zróbcie sobie takie fajne muffiny!
Na 4 duże muffiny:
8 niedużych jajek
8 łyżek mleka
1/4 opakowania
makaronu spaghetti Międzybrodzki
ulubione dodatki – u
mnie:
6 łyżek startej
mozzarelli
młody szpinak
pomidorki koktajlowe
czerwona cebula
sól
pieprz
masło do smarowania
formy
Makaron gotujemy wg
przepisu na opakowaniu. Blaszkę do muffinek wysmarowujemy masłem. Jajka
roztrzepujemy z mlekiem, solą i pieprzem. Na dnie każdego wgłębienia układamy kolejno:
szpinak, makaron spaghetti, pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe i
posiekaną cebulę. Całość zalewamy masą jajeczną. Na wierzch każdej porcji
nakładamy trochę żółtego sera. Pieczemy 16-18 minut w 180 stopniach
(termoobieg). Podajemy posypane świeżym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz