Na 25-lecie firmy Makaron Międzybrodzki wybrał 25 blogerów, z którymi świętuje swój jubileusz. Udało mi się znaleźć w tym gronie :-) A że świętowanie tak ważnej okazji powinno się zacząć już od rana, to prezentuję pyszny pomysł na makaronowe śniadanie, które wygląda wykwintnie, a robi się w oka mgnieniu!
1 porcja makaronu spaghetti Międzybrodzki
6 łyżek oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sól
1 duża garść szpinaku
3 suszone pomidory z oleju
kawałek parmezanu
1 jajko
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni podgrzewamy
oliwę i podsmażamy na niej ząbek czosnku pokrojony w plasterki. Solimy szczyptą
soli. Należy uważać, żeby oliwa nie podgrzała się za bardzo, bo straci swoje właściwości.
Suszone pomidory kroimy w paseczki. Szpinak płuczemy. Na patelnię z oliwą i
czosnkiem przekładamy makaron i mieszamy. Dodajemy suszone pomidory i szpinak.
Wszystko razem chwilę smażymy, po czym przekładamy na talerz. Na wierzchu
układamy jajko sadzone. Całość doprawimy świeżo mielonym pieprzem i płatkami
parmezanu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz