sobota, 16 kwietnia 2016

Grillowane naleśniki z szynką i pieczarkami


Co Wam będę dużo się rozpisywać... Klasyczne połączenie smaków i niebo w gębie! Idealny pomysł na niedzielne śniadanie.

Ciasto na naleśniki:
1 jajko
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
1 szklanka niecała mąki (u mnie Barilla ze sklepu smakipoludnia24.pl)
1 czubata łyżka otrębów orkiszowych
2 łyżki oleju
1 szczypta soli

Farsz:
500 g pieczarek
1 cebula
olej do smażenia
sól
pieprz
szynka konserwowa
starta mozzarella (żółta)



W misce mieszamy wszystkie składniki ciasta. Pozostawiamy do odstania. W tym czasie na oleju podsmażamy cebulę i pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto na naleśniki mieszamy i smażymy cienkie placki na suchej patelni. Następnie na połowie każdego placka układamy szynkę pokrojoną w paseczki i pieczarki. Całość farszu posypujemy startą mozzarellą i przykrywamy drugą połową naleśnika. Następnie całość składamy znów na pół i zapiekamy w elektrycznym opiekaczu grillowym.


1 komentarz:

  1. Znowu coś pysznego! Smaczna inspiracja śniadaniowa, z moimi ukochanymi pieczarkami...

    OdpowiedzUsuń