Co Wam będę dużo się rozpisywać... Klasyczne połączenie smaków i niebo w gębie! Idealny pomysł na niedzielne śniadanie.
Ciasto na naleśniki:
1 jajko
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
1 szklanka niecała mąki (u mnie Barilla ze sklepu
smakipoludnia24.pl)
1 czubata łyżka otrębów orkiszowych
2 łyżki oleju
1 szczypta soli
Farsz:
500 g pieczarek
1 cebula
olej do smażenia
sól
pieprz
szynka konserwowa
starta mozzarella (żółta)
W misce mieszamy wszystkie składniki ciasta. Pozostawiamy do
odstania. W tym czasie na oleju podsmażamy cebulę i pieczarki pokrojone w
plasterki. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto na naleśniki mieszamy i smażymy
cienkie placki na suchej patelni. Następnie na połowie każdego placka układamy
szynkę pokrojoną w paseczki i pieczarki. Całość farszu posypujemy startą
mozzarellą i przykrywamy drugą połową naleśnika. Następnie całość składamy znów
na pół i zapiekamy w elektrycznym opiekaczu grillowym.
Znowu coś pysznego! Smaczna inspiracja śniadaniowa, z moimi ukochanymi pieczarkami...
OdpowiedzUsuń