Ten puszysty omlet to ostatnio hit moich śniadań! W smaku bardzo przypomina biszkopt do tortu ;-) Dla dzieciaków strzał w 10!
2 jajka
szczypta soli
2 łyżki mąki Barilla ze sklepu smakipoludnia24.pl
łyżka masła + łyżka oleju
ulubione dodatki – u mnie starta czekolada i mód oraz woda
Aqua Panna do picia
Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy szczyptę soli i
ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i stopniowo mąkę. Cały czas mieszamy
– ubijając mikserem na niskich obrotach lub ręcznie przy pomocy rózgi. Na
patelni rozgrzewamy masło z olejem, żeby masło się nie paliło (chyba że używamy
klarowanego). Smażymy omlet z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Mmm... chyba by mi posmakował:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam biszkoptowe omlety... Tato robi najlepsze ;)
OdpowiedzUsuń