Dziś kolejna fajna propozycja do zabrania do pracy! Pięknie się prezentuje i kusi kolorami, a przy tym jest zdrowa i pożywna :-) Polecam!
2 łyżki dzikiego ryżu ugotowane wg przepisu na opakowaniu
1/2 awokado
1 kawałek fety
1/2 małej żółtej papryki
kiełki rzodkiewki
Sos:
3 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka soku z cytryny
Do miseczki wlewamy oliwę i sok z cytryny, dodajemy miód i
musztardę, a następnie wszystko dokładnie mieszamy na gładki sos. Paprykę,
awokado i fetę kroimy w kostkę. W słoiku układamy kolejno paprykę, dziki ryż,
awokado i fetę. Całość polewamy sosem miodowo-musztardowym. Sałatkę dekorujemy
kiełkami rzodkiewki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz