czwartek, 5 listopada 2015

Grillowana kanapka w włoskim stylu


Jeśli lubicie włoskie smaki, a akurat macie jedynie nieco czerstwą bułkę do dyspozycji, zróbcie sobie taką pyszną grillowaną kanapkę :-) Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno!

1 podłużna bułka (może być czerstwa)
2 plastry żółtego sera
1 plaster prosciutto
2 podłużne pomidorki koktajlowe (kupiłam w Lidlu)
kilka listków świeżej bazylii (chyba tajskiej, też była w Lidlu)


Bułkę przekrawamy na pół i na każdej kromce kładziemy ser żółty. Następnie na jednej z kromek kładziemy zwinięty plaster prosciutto, pomidorki koktajlowe pokrojone w plasterki i listki świeżej bazylii. Przykrywamy drugą kromką i zapiekamy chwilę w opiekaczu grillowym nie dociskając do końca pokrywki, aby nie zmiażdżyć kanapki.

3 komentarze: