niedziela, 29 listopada 2015

Tofucznica


Czytałam, że aby tofucznica w smaku maksymalnie przypominała jajecznicę, należy do niej dodać czarną sól i płatki drożdżowe. Ale ja nie chciałam zrobić podróbki jajecznicy, tylko alternatywę śniadaniową dla niej. Wyszło pysznie - polecam!

1/2 kostki naturalnego tofu BIO Polsoja (około 100 g)
1 mały pomidor
1/2 cebuli
świeża natka pietruszki
kurkuma
sól
pieprz
1 łyżka oleju + 1 łyżeczka masła


Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Podsmażamy na nim posiekaną cebulkę z odrobiną soli, żeby się zeszkliła, a nie spaliła. Dodajemy pokruszone tofu, przyprawiamy pieprzem i kurkumą. Chwilę smażymy. Dodajemy pomidora i pietruszkę. Mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz