Czytałam, że aby tofucznica w smaku maksymalnie przypominała jajecznicę, należy do niej dodać czarną sól i płatki drożdżowe. Ale ja nie chciałam zrobić podróbki jajecznicy, tylko alternatywę śniadaniową dla niej. Wyszło pysznie - polecam!
1/2 kostki naturalnego tofu BIO Polsoja (około 100 g)
1 mały pomidor
1/2 cebuli
świeża natka
pietruszki
kurkuma
sól
pieprz
1 łyżka oleju + 1
łyżeczka masła
Pomidora sparzamy,
obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Natkę
pietruszki siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Podsmażamy na nim
posiekaną cebulkę z odrobiną soli, żeby się zeszkliła, a nie spaliła. Dodajemy
pokruszone tofu, przyprawiamy pieprzem i kurkumą. Chwilę smażymy. Dodajemy
pomidora i pietruszkę. Mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz