poniedziałek, 2 listopada 2015

Omlet z rukolą, prosciutto, pomidorem i twarożkiem


Zapraszam na pyszny omlet w wersji wytrawnej, który nie dość, że pięknie się prezentuje, to jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się, gdy mamy gości na śniadanie ;-)

2 jajka
szczypta soli
1 garść rukoli
1/2 pomidora
2-3 plasterki szynki prosciutto
1 mały kawałek białego sera


Jajka roztrzepujemy z szczyptą soli, Na patelni rozgrzewamy masło z odrobiną oleju (żeby się nie paliło) i wlewamy masę jajeczną. Smażymy omlet na wolnym ogniu, aż zetnie się górna warstwa. Gotowy omlet przekładamy na talerz i na połowę nakładamy rukolę, cząstki pomidora, plasterki prosciutto pokrojone na mniejsze części i rozgnieciony w palcach twarożek. Na koniec omlet składamy na pół.


1 komentarz:

  1. to jest to co baaaaardzo lubię ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń