Zapraszam na pyszny omlet w wersji wytrawnej, który nie dość, że pięknie się prezentuje, to jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się, gdy mamy gości na śniadanie ;-)
2 jajka
szczypta soli
1 garść rukoli
1/2 pomidora
2-3 plasterki szynki
prosciutto
1 mały kawałek
białego sera
Jajka roztrzepujemy
z szczyptą soli, Na patelni rozgrzewamy masło z odrobiną oleju (żeby się nie
paliło) i wlewamy masę jajeczną. Smażymy omlet na wolnym ogniu, aż zetnie się
górna warstwa. Gotowy omlet przekładamy na talerz i na połowę nakładamy rukolę,
cząstki pomidora, plasterki prosciutto pokrojone na mniejsze części i
rozgnieciony w palcach twarożek. Na koniec omlet składamy na pół.
to jest to co baaaaardzo lubię ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)