Pomysł na wrapa z krewetkami podsunęłam mi jedna z Dziewczyn na FanPage, gdy zmodyfikowała mój przepis na pocket z parówką i smażoną cukinią. Spróbowałam i ja, i wyszło bardzo smacznie!
1 tortilla
80 g mozzarelli
8 plasterków cukinii
8 dużych krewetek
1 jajko
Mozzarellę ścieramy
na dużych oczkach. Cukinię kroimy w słupki. Jajko smażymy jak na sadzone. Na
połowie tortilli układamy wymieszaną cukinię z mozzarellą, krewetki (ja
pokroiłam je na 2-3 kawałki każdą) i jajko sadzone. Składamy na pół i zapiekamy
chwilę w tosterze grillowym do wytworzenia charakterystycznych pasków. Do tortilli bardzo dobrze pasuje sos czosnkowy, który doda jej wyrazistszego smaku.
zjadłabym coś takiego ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Podoba mi się, pojadłabym :)
OdpowiedzUsuń